Tanza

Ferie, rejser og fritid

Ferie

Det er sundt at rejse – her er 4 grunde til, hvorfor!

za11

”At rejse er at leve”. Det sagde H. C. Andersen engang, og det er ikke engang helt forkert. Han tænkte nok ikke på, hvordan dit helbred kan blive forbedret af at rejse rundt i verdenen, men det kan det nu engang.

For at rejse er nu engang noget, som mange af os gør, og derfor er det da interessant at finde ud af, hvad det lige er, som gør det så sundt. Nedenfor finder du 4 grunde – og når du er færdig kan du eksempelvis gå ind hos BedreLiv og finde alt du skal vide om sundhed, også i forhold til rejser!

At rejse er ofte fysisk

At tage en tur til et andet land er noget, som man ikke lige gør hver eneste dag. Det betyder, at man gerne vil ud at se noget – man vil gerne opleve kulturen i det land, som man er kommet til.

Og netop dette betyder nærmest altid, at man er ude at bevæge sig. Hvad end det er gåture eller cyklen rundt, så kommer man simpelthen bare til at bevæge sig rigtigt meget.

Studier viser også, at folk, som rejser, har mindre risiko for eksempelvis hjertesygdomme. Denne fysiske aktivitet promoverer nemlig hjertehelbredet – og det er jo sundt!

rejse

At rejse stresser os mindre

Der er ingen tvivl om, at tiden op til rejser kan være stressende. Alt skal være pakket, tingene skal være klar, og der skal være en plan for turen. Men hvad så, når man kommer derhen?

Jo det viser sig, at mange mennesker simpelthen føler, at de kan slippe noget af den stress, som de går rundt med i hverdagen. For vi går rundt med stress i hverdagen og det kan mærkes i vores rutiner.

Men på enhver rejse kommer vi ligesom ud af vores vanlige rutiner og kan prøve nye ting af. Det giver mindre stress, og mindre stress er en god ting. Det sætter hjernen fri til at tænke i nye baner, og det kan også mærkes, når man kommer hjem fra ferien igen.

At rejse lader os møde nye kulturer

Der er faktisk rigtigt mange grunde til, at du skal møde nye kulturer, når du rejser. Dette handler ikke bare om at ændre, hvor i verdenen man er – det handler om at møde nye mennesker og afprøve nye ting.

rejse

For mange mennesker føler sig simpelthen mere kreative i disse miljøer. Det er fordi, at man netop kommer udenfor, hvad man er vant til, og derfor bliver tvunget til rent faktisk at tænke på nye måder. Det kan også mærkes professionelt – mange kommer simpelthen hjem med nye idéer, som kommer fra denne dybe forståelse for kulturen.

Udover dette, så er det også bare rigtigt sundt at komme ud og møde andre perspektiver på verdenen. Nogle gange, så har man en travl hverdag, og så er der ikke tid til at tænke over dette. At komme i tæt kontakt med en ny kultur er simpelthen bare en fantastisk måde at få skiftet sit syn på verdenen på.

Du kan selvfølgelig allerede gøre lidt af dette herhjemme. Ved at engagere dig tæt i dit lokalområde, for eksempel ved at læse Roskildeegnen, hvis du er fra Roskilde, så kan du lære om nye mennesker og fænomener i dit nærområde, som også kan ændre lidt på perspektiverne!

At rejse skaber en dybere forbindelse til en selv

Når man møder nye mennesker, så vil man virkeligt kunne mærke hvem man er. Sådan ser det i hvert fald ud, når man rejser.

For når man rejser, så kommer man i så tæt kontakt med anderledes mennesker og nærmest helt nye verdener, at man kan blive en smule rystet i sin grundvold engang imellem. Men netop dette er faktisk også med til at gøre, at man bibeholder mange af de værdier og idéer, som man nu har.

Og denne forbindelse til sig selv og ens egen person er faktisk rigtig sund. Det er godt for det mentale helbred at vide, hvem man er – og det kan de rigtige rejser hjælpe med at vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *