Site icon Tanza

Solskinsferie med masser af varme

Ferie

Hvem drømmer ikke om en ferie med masser af sol, varme og mulighed for at bade dagen lang?

Vejret i Egypten

Hvis man er på udkig efter en ferie, hvor man næsten altid er sikker på masser af sol og varme, er Egypten et godt bud. Her når temperaturen i løbet af dagtimerne ikke under 20 grader Celcius hverken sommer eller vinter, og vandet svinger fra 20 grader  om vinteren til 28 grader i august. Og så regner det sjældent i Egypten. I forhold til lande som Spanien, Grækenland og Italien nede omkring middelhavet så er vejret i Egypten lige en tand bedre. Der er tale om en marginal forskel, men den gør lige, at det er muligt at holde badeferie også i vintermånederne.

Masser af historie

For den historieinteresserede er der naturligvis masser af muligheder i Egypten. Pyramiderne er jo et must, og det samme er Sfinksen og Kongernes Dal. Men også landets hovedstad, Kairo, har masser af spændende seværdigheder at byde på. Det er en storby med alt fra mange mennesker og høje huse til ældgamle bygninger med stemning og kultur.

Livet under vandet

Hvis man kan lide at dykke, er Det Røde Hav et godt sted. Der er masser af krystaller og fisk at se på under vand. Og her er både noget for den erfarne og den mindre erfarne. Hvis man ikke har prøvet at dykke før, kan man sagtens gå i gang med at lære det her eller lære at snorkle for den sags skyld. På disse breddegrader er der et bredt udvalg af aktiviteter under vand for folk på alle niveauer.

Badeferie

For mange børnefamilier er der bare behov for en badeferie uden en masse på forhånd planlagte aktiviteter. Her er der et hav af hoteller, der for det meste ligger lige ud til vandet, da mange hoteller har deres egen private strand. Nogle hoteller har også et mindre vandland tilknyttet med vandrutsjebaner til børn i alle aldre. Der kan være krav til højde på rutsjebanerne, og dette er fint at forberede børnene på hjemmefra, så de små ved, at de store rutsjebaner kun er for de store børn.

Hvis det skal være afslapningsferie for alle familiemedlemmer, er der masser af valgmuligheder, idet mange hoteller tilbyder all inclusive, så man ikke selv behøver at handle ind og lave mad.

Vaccination

Når man rejser til Egypten, er det en god ide være opmærksom på, om man har de anbefalede vaccinationer. Det er ikke lovpligtigt, men de fleste vil nok have det bedst med i det mindste lige at tjekke vaccinationskortet i god tid inden afrejsen.

Den tørre ørkenluft

Et stort plus ved Egypten ved feriestederne omkring Det Røde Hav er den tørre ørkenluft. Myg elsker fugtig luft, så dem ser man ikke mange af i det område. Så man slipper for myggespray og konstant kløe fra myggestik på sådan en ferie.

Exit mobile version