Tanza

Ferie, rejser og fritid

andre

Freelancer i udlandet? Få styr på dit økonomiske fundament

za11

Vores arbejdsmarked har ændret sig rigtig meget inden for de seneste år. Hvor det før i tiden var allermest normalt at møde klokken ni og sidde på kontoret eller arbejde på et værksted indtil kl. 16, hvor man så tog hjem, så har den måde vi går på arbejde på virkelig været ude for et skifte.

Dermed ikke sagt, at mange af os ikke stadig kører den klassiske 9-16 model, for det gør vi. Men vi ser også flere og flere, der vælger vejen som selvstændig eller måske som freelancer. Og det kræver en anden bevidsthed omkring sin økonomi.

kamera

Mere frihed giver mere usikkerhed

Der er rigtig meget frihed i at være sin egen chef. Hvad end du selv driver en virksomhed eller måske selv skaber produkter, som du prøver at sælge til andre, så har du en unik mulighed for at styre din egen tid og vælge dine egne projekter.

Det kan være dejligt, for du har muligheden for at leve dit liv langt mere frit og langt mindre stresset. Til gengæld er denne måde at arbejde på også forbundet med stor usikkerhed, idet du aldrig helt ved, hvornår det næste job eller den næste lønseddel kommer.

Freelance-arbejde i udlandet

Noget helt særligt gælder for dig der arbejder som freelancer i udlandet. Her har du virkelig en fantastisk frihed til at rejse ud, opleve spændende nye ting, og så rejse hjem igen. Men det er samtidig endnu sværere at klare sig som freelancer i udlandet, end det er at klare sig som freelancer herhjemme.

Derfor er det enormt vigtigt, at du gør dit for at sikre dig selv og opbygge et stabilt økonomisk fundament. I de perioder, hvor du står uden for arbejde, vil du nemlig kunne klare dig uden de store problemer. Men det kræver, at du tager stilling allerede nu.

lejlighed

Vælg en a-kasse, som passer til dig

Noget af det vigtigste for dig er at være medlem af en a-kasse. Det skal du være, fordi a-kassen fungerer som din økonomiske forsikring, når du i perioder er arbejdsløs. Det er blandt andet herigennem, at du kan få dagpenge.

Det er en god idé at finde en a-kasse, som passer godt til dit erhverv og din måde at arbejde på. Gør du det, vil a-kassen nemlig også kunne rådgive dig om jobsøgning og hjælpe dig med relevante kurser, der kan gøre dig endnu mere dygtig til dit arbejde. Gode a-kasser kan du blandt andet finde her.

Hav en god base i udlandet

Et stort problem for mange freelancere i udlandet er, at de bruger rigtig mange penge på transport, bolig og mad. Det kan gøre, at den samlede indtjening ved arbejdet bliver meget lille.

En god måde at spare penge på er at finde en fast bolig, som du kan tage udgangspunkt i. Som freelancer vil du ofte arbejde i samme område, og derfor kan du have en fast bolig, som du vender tilbage til. Dette kan spare dig mange penge i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *