Tanza

Ferie, rejser og fritid

Tips-inden-rejsen

Få råd til rejser med en god a-kasse

za11

Hvad end du er helt nyuddannet, har været i arbejde i mange år eller måske stadigvæk er under uddannelse, så er det vigtigt, at du tager grundigt stilling til din a-kasse. En a-kasse er nemlig langt fra bare en fjern organisation, som en gang imellem sender dig mails. Den er selve fundamentet, der sikrer dig en god økonomi og dermed giver dig råd til mere.

De danske a-kasser spiller nemlig en kæmpe rolle for vores arbejdsliv og for vores økonomi. For det første fordi det er a-kassen, som sikrer dig dagpenge. For det andet fordi a-kassen hjælper dig med kurser, videreuddannelse og lønforhandlinger.

budget

En stabil indkomst giver råd til mere

Skulle du pludselig befinde dig mellem jobs, så sikrer din a-kasse derfor, at du ikke mangler en indkomst. Du vil nemlig kunne få dine dagpenge, mens du leder efter et nyt job. Derfor behøver du ikke at tage lån eller bruge af opsparingen for at leve godt.

Samtidig kan a-kassen give dig bedre vilkår på dit eksisterende job, og det kan også give dig råd til lidt mere – for eksempel til at tage på flere og bedre ferier, noget som mange af os holder rigtig meget af.

Prioriter rejser ved hjælp af a-kassen

Fordi a-kassen giver dig ro omkring din økonomiske situation og omkring dit arbejdsliv, så giver den dig samtidig også overskud til at nyde livet lidt mere. Og som sagt er noget af det, som vi danskere nyder mest, at tage ud at rejse.

Har du økonomisk overskud, så kan du også prioritere dine rejser. Og det batter virkelig positivt ud i det lange løb, for rejser hjælper dig med at lade op, nedsætte dit stressniveau og komme lidt væk fra de problemer, som nager i din hverdag. Har du råd til at rejse, har du dermed også mulighed for at få et mere balanceret og lykkeligt liv.

braintorm

Vælg den a-kasse, der passer til dig

For at a-kassen kan hjælpe dig bedst muligt, skal du dog tænke over at vælge den rigtige. Den rigtige a-kasse er den organisation, som bedst passer sammen med dig på en række fronter i dit liv.

Først og fremmest skal den selvfølgelig være et match i forhold til din uddannelse og din karrierevej. For det andet skal a-kassen fremme de værdier, som du selv synes er vigtige. For det tredje skal den tilbyde ydelser, som du kan bruge i forhold til at fremme din egen karriere.

Tag kontrol over din egen karriere

Det er ikke altid lige nemt for alle at få et job. Det skyldes ikke nødvendigvis at du ikke har de rigtige kvalifikationer eller ikke har noget at bidrage med – de skyldes blot at arbejdsmarkedet er et hårdt sted, og ikke alle uddannelser har lige mange jobmuligheder.

Derfor er det vigtigt, at du ikke lader stå til. Du skal derimod tage kontrol over din egen karriere. Kan du ikke finde job, så prøv med kurser og efteruddannelser for at udbrede dine kompetencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *